2021-09-25 12:55:24• hírek • Szatmár.ro

A Covid-19-cel diagnosztizált anyuka és újszülöttje is elhunyt

Hatalmas tragédia történt egy Szatmár megyéből elszármazott családban: egy koronavírus-fertőzött, 34 éves asszisztensnő és koraszülött gyermeke is életét vesztette a nagybányai kórházban.

A 34 éves Cristina, aki külföldön dolgozott egészségügyi asszisztensként, a nyári szabadságolások idején tért haza, s a Pro Tv értesülései szerint azon a kb. 1700 fős lagzin is részt vett, melyet augusztus végén szerveztek a Szatmár megyei Tartolcon. Majd két héttel ezelőtt elkezdte rosszul érezni magát, erős megfázása utaló tüneteket produkált, állapota pedig olyannyira leromlott, hogy bevitték az egyik Szatmár megyei kórházba. A korábban be nem oltott nő koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, ezért orvosai úgy döntöttek, hogy átszállítják a Nagybányai Fertőző Betegségek Kórházába. Mivel állapota itt is napról napra romlott, Cristina végül átkerült a Máramaros Megyei Sürgősségi Kórházba, ahol orvosai úgy döntöttek, a csecsemő megmentése érdekében megcsászározzák a nőt.


A koraszülött kislánynál nem sokkal ezt követően tüdőelégtelenség lépett fel, melynek következtében a harmadik napon elhunyt. A társbetegségekkel is rendelkező nőt mindeközben az intenzív osztályon ápolták, ám sajnos az ő állapota sem mutatott javulást. Tíz nappal a szülést követően tüdőödéma alakult ki nála, az orvosok pedig már nem tudták megmenteni az életét. A kórházban belső vizsgálatot rendeltek el az eset kapcsán, annál is inkább, mivel a hozzátartozók úgy vélik, az egészségügyi intézményben hibáztak, s ez vezetett a fiatal nő halálához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: